foto-nick

Mijn naam is Nick en ik zoek tijd. Tijd om dingen te doen waarvan ik geniet en die ik belangrijk vind. Tijd voor mezelf of tijd om door te brengen met vrienden en familie.

Vandaag de dag worden we continu geconfronteerd met het gevoel van een tekort aan tijd. We willen alles, maar hebben slechts 24 uur in een dag. We hebben simpelweg niet de tijd om alles te doen. Toch voelen we ons daarover soms schuldig, tegenover anderen of onszelf.

Tijd is schaars en daarmee kostbaar. Voor een uurtje extra op de dinsdagavond of zaterdagmiddag zouden de meesten van ons best wat over hebben. Hoeveel? Dat hangt samen met hoe we invulling zouden geven aan dat extra uurtje.

Hoeveel is jouw tijd waard?

Met Tijdzoeker richt ik mij op het creëren van bewustzijn van de waarde van persoonlijke tijd.

Ik onderzoek onze gewoontes, de wijze waarop we onze tijd vullen en de manier waarop we bepaalde zaken aanpakken. Dit doe ik door kritisch te kijken naar wat ik zelf doe en anderen zie doen.

Daarbij stel ik mezelf vragen als: kan ik bepaalde dingen die ik dagelijks/wekelijks doe in minder tijd doen? Wat heb ik daar voor nodig? Geniet ik wel echt van dat wat ik nu aan het doen ben? Met welke achterliggende gedachte spendeer mijn tijd aan bepaalde dingen?

Naast je tijd terugvinden, is het ook een uitdaging om het maximale uit je tijd te halen. Tijd van hoge kwaliteit noem ik dat. Want meer tijd is leuk, maar hoe zorg je ervoor dat je die tijd op zo’n manier invult dat je er maximale ontspanning, plezier en voldoening uit haalt? Ook hiervoor vind je verschillende handvatten op Tijdzoeker.

Mijn ervaringen, gedachten en soms bijzondere theorieën deel ik op Tijdzoeker. Hiermee probeer ik jou te inspireren en tools aan te reiken waarmee je jouw persoonlijke tijd terugvindt en deze op een voor jou waardevolle wijze kunt invullen. Er zijn honderden manieren waarop we een paar minuten per dag en zelfs uren per week kunnen winnen. Hier zijn we ons meestal niet van bewust en dat is zonde.

Word bewust van de waarde van je persoonlijke tijd en hoe je eenvoudig meer persoonlijke tijd realiseert. Creëer tijd en besteedt die vervolgens aan dingen je graag doet of belangrijk vindt. Het is echt niet moeilijk. Pak je persoonlijke tijd terug!

Tijdzoeker – Meer tijd voor de dingen waarvan jij geniet en die jij belangrijk vindt.